Bekijk en download hier de nieuwsbrieven.

Overlijdensbericht
   (24-05-2018)

Helaas moeten we mededelen dat Linda Kroes op dinsdag 22 mei onverwachts en veel te vroeg is overleden.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Linda.

We wensen hen heel veel sterkte.

 

Namens het bestuur.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Maandag 21 mei banen bezet
   (17-05-2018)

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Bar(bier)ontwikkelingen
   (11-05-2018)

Bij ieder interview "Op de barkruk met..." was dit de standaardvraag. "Wat dronk de betreffende vrijwilliger het liefst?"
Liepen we als Commandeur toen al voorop in onze smaak? Niet helemaal, want het enige bier wat er in ging was Heineken pils. De voorkeur was met name gestoeld op de grootte van het glas, of wat men lekkerder vond drinken.
 
De biermarkt in Nederland is in beweging en bij De Commandeur proberen we daarin mee te bewegen. Bij een traditioneel pilsdrinkend publiek (twee pilsbiertjes van de tap is best uniek) zijn de afgelopen jaren toch wat veranderingen in drinkgedrag waar te nemen. Leffe Blond van de tap bijvoorbeeld, stond vorig jaar op nummer 9 van de best verkopende artikelen.
Vanuit de barcommissie proberen we per kwartaal jullie smaakpapillen te testen. Met een speciaal bier, zoals in het najaar de Corsendonk Pater en vanaf februari Erdinger Weizenbier. Met name de laatste blijkt een enorm succes te zijn. Of dit komt door de smaak of door de grotere hoeveelheid is niet uitgezocht, maar vanaf februari tot half maart zijn er meer dan 300 van deze halve liters verkocht. 
 
Naast dat Baan Tien vernieuwd is en de bar ook een make-over heeft gekregen, hebben we besloten om in plaats van Jupiler op de tap, Hertog Jan Weizener op de tap te zetten, verkrijgbaar in een normaal en in een groot glas. We zien de tapjes van Jupiler steeds meer teruglopen in aantallen en gezien het succes van Weizenbier de afgelopen maanden, zijn we erg benieuwd of dit een blijvertje gaat worden. Overigens, Weizen is niet te vertalen naar Wit. Weizen staat voor tarwe. In plaats van traditioneel gerst wordt dit bier dus met tarwe gebrouwen; vandaar ook de nevelige uitstraling. En.... omdat Weizenbier minder bitter is, is het ook een biertje wat bij dames goed aanslaat. Zeker na een potje tennis in de zon!
Het meest gedronken bier van België, Jupiler is uiteraard nog wel te verkrijgen, maar vanuit de fles. 
 
Wij wensen jullie een zonnig en dorstig seizoen!
 
De Barcommissie

Deel via:

(Terug naar boven)


Van de sponsorcommissie
   (11-05-2018)

Het bord paste, na jaren van trouwe dienst niet meer in het nieuwe interieur. Het bord wordt vervangen door een tv (geschonken door één onze leden) waarop de logo’s van de bedrijven die sponsorlid zijn, zal worden vertoond. We hopen binnenkort de tv in gebruik te kunnen nemen.

Volgende sponsoractiviteit
Vanwege het slechte weer moesten we vorig jaar de vaartocht uitstellen. Aanstaande donderdag 21 juni gaan we met De Vlietlander II van de firma Warbout Rondvaarten het opnieuw proberen. De uitnodiging voor deze mooie avond vinden onze sponsorleden volgende week in hun e-mailbox. Noteer alvast de datum in uw agenda!

Deel via:

(Terug naar boven)


Inschrijving openingstoernooi gestart
   (14-03-2018)

Klik hier om je in te schrijven!

Deel via:

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...